Forrás: Origo

Törökország támogatásáról, valamint konkrét török gazdasági segítségnyújtásról biztosította a Palesztin Hatóságot szerdán a Rámalláhba látogató török külügyminiszter. Abdullah Gül szerint országa komoly szerepet játszhat a közel-keleti békefolyamatban.

Abdullah Gül szerdán találkozott palesztin kollégájával, Nabíl Saattal. A megbeszélést követően a török politikus hangsúlyozta: a török nép továbbra is támogatja a palesztinok ügyét, részt kíván venni a közel-keleti békefolyamatban, s kész segélyprogramokat indítani a palesztin gazdasági és társadalmi viszonyok megtámogatására.

Gül szerint Törökországnak komoly szerepe lehet a békefolyamatban, mivel mindkét szembenálló féllel, Izraellel és a Palesztin Hatósággal is jó kapcsolatokat ápol.” Az erőszak légköre, az erő széles körű alkalmazása és a terrorizmus csak a béke ellenségeinek kedvez” – szögezte le a palesztin törvényhozásban mondott rövid beszédében a török külügyminiszter. Gül úgy vélekedett, hogy a békefolyamatot elősegítené, ha a palesztin vezetés erőteljesebb lépéseket tenne a biztonság megteremtéséért.

Abdullah Gül szerdán találkozott Ahmed Korei miniszterelnökkel is, este pedig Mahmúd Abbásszal, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet elnökével tárgyal.

(MTI)

Comments are closed.