Forrás: Origo

Két évre eltiltotta Bácsfi Diánát egyetemi tanulmányaitól az ELTE fegyelmi bizottsága, mert szabálysértési ügyeivel súlyosan sérti az egyetem méltóságát. A másodéves hallgató bírósághoz fordul az ELTE másodfokú határozata ellen.

Másodfokon is eltiltotta két évre egyetemi tanulmányaitól az Eötvös Loránd Tudományegyetem fegyelmi bizottsága szombaton Bácsfi Diánát, a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjét. Ezt Bácsfi közölte fegyelmi tárgyalása után.

Bakonyi László, az ELTE oktatási és tudományszervezési főosztályvezetője ugyanakkor azt mondta: mivel nincs birtokában a szóban forgó hallgatótól olyan írásos nyilatkozat, hogy ügyével kapcsolatban az ő személyes adatait kiadhatja, ezért nem tudja az eltiltás tényét megerősíteni.

Bácsfi Diána elmondása szerint az elsőfokú fegyelmi tárgyaláson, januárban, két évre tiltották el hallgatói jogainak gyakorlásától, arra hivatkozva, hogy két szabálysértési ügyével és az ezekben született jogerős határozatokkal súlyosan sérti az ELTE méltóságát.

Az ELTE régészetből és egyiptológiából negyed-, filozófiából másodéves hallgatója szombaton azt mondta: a közigazgatási bírósághoz fog fellebbezni az egyetem másodfokú határozata ellen.

Bácsfit korábban már rendzavarás miatt két ízben elzárással sújtották. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) februárban pedig önkényuralmi jelkép használata miatt két évre próbára bocsátotta nem jogerős elsőfokú ítéletében Bácsfi Diánát. A PKKB pénteken gyülekezési joggal való visszaélés miatt jogerősen helyben hagyta a magát hungaristának valló Bácsfi Diána 60 ezer forintos pénzbírságáról hozott korábbi végzését.

(MTI)

Comments are closed.