Forrás: HVG

Másodfokon is eltiltotta két évre egyetemi tanulmányaitól az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) fegyelmi bizottsága szombaton Bácsfi Diánát, a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjét.

Bakonyi László, az ELTE oktatási és tudományszervezési főosztályvezetője közölte: mivel nincs birtokában a szóban forgó hallgatótól olyan írásos nyilatkozat, hogy ügyével kapcsolatban az ő személyes adatait kiadhatja, ezért nem tudja az eltiltás tényét megerősíteni.

Bácsfi Diána szerint a januári elsőfokú fegyelmi tárgyaláson két évre tiltották el hallgatói jogainak gyakorlásától arra hivatkozva, hogy két szabálysértési ügyével és az ezekben született jogerős határozatokkal súlyosan sérti az ELTE méltóságát.

Az ELTE régészetből és egyiptológiából negyed-, filozófiából másodéves hallgatója hozzátette: a közigazgatási bírósághoz fog fellebbezni a másodfokú határozat ellen.

Bácsfi Diánát korábban már rendzavarás miatt két ízben elzárással sújtották. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) februárban pedig önkényuralmi jelkép használata miatt két évre próbára bocsátotta nem jogerős elsőfokú ítéletében.

A PKKB pénteken gyülekezési joggal való visszaélés miatt jogerősen helyben hagyta a magát hungaristának valló Bácsfi Diána 60 ezer forintos pénzbírságáról hozott korábbi végzését.

MTI

Comments are closed.