Forrás: Híradó

Az ELTE fegyelmi bizottsága másodfokon is eltiltotta tanulmányaitól a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjét

A hírt maga az érintett közölte az MTI-vel a fegyelmi tárgyalás után. Bakonyi László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatási és tudományszervezési főosztályvezetője a Távirati Iroda érdeklődésére azt mondta: mivel nincs birtokában a szóban forgó hallgatótól olyan írásos nyilatkozat, hogy ügyével kapcsolatban az ő személyes adatait kiadhatja, ezért nem tudja az eltiltás tényét megerősíteni.

Bácsfi Diána elmondása szerint az elsőfokú fegyelmi tárgyaláson, januárban, két évre tiltották el hallgatói jogainak gyakorlásától, arra hivatkozva, hogy két szabálysértési ügyével és az ezekben született jogerős határozatokkal súlyosan sérti az ELTE méltóságát. A régészetből és egyiptológiából negyed-, filozófiából másodéves hallgató hozzátette: a közigazgatási bírósághoz fog fellebbezni a másodfokú határozat ellen.

Bácsfi Diánát korábban már rendzavarás miatt két ízben elzárással sújtották. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) februárban pedig önkényuralmi jelkép használata miatt két évre próbára bocsátotta nem jogerős elsőfokú ítéletében. A PKKB pénteken gyülekezési joggal való visszaélés miatt jogerősen helyben hagyta a magát hungaristának valló Bácsfi 60 ezer forintos pénzbírságáról hozott korábbi végzését.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.