Forrás: Híradó

Bácsfi Diána nem tudja kifizetni a rá kiszabott pénzbírságot, és önkormányzati közmunkával váltaná meg a büntetést

Nem akarja kifizetni azt a 60 ezer forintos pénzbírságot Bácsfi Diána, amelyet egy tavaly októberi demonstráció előkészítése miatt szabott ki rá a szabálysértési hatóság – tudta meg a Magyar Hírlap.

Bácsfi a napilapnak azt mondta: nem tudja kifizetni a bírságot, vagyona ugyanis nincs. Ha nem mentik fel, akár az újbóli elzárásra is felkészült, de inkább azt szeretné, ha önkormányzati közmunkával válthatná meg a büntetést. Hozzátette: hungarista egyenruhában végezné a rábízott munkákat a közterületeken. Ügyében várhatóan ma dönt a II. Kerületi Bíróság.

A hungarista vezető egy belvárosi aluljáróban osztogatott szórólapot társaival, egy október 24-i demonstrációra invitálva a járókelőket az új köztemetőbe, Szálasi Ferenc vélt sírhelyéhez. A megbotránkozott járókelők azonban értesítették a rendőrséget. Az előállított Bácsfiék ellen azonnal le is folytatták a szabálysértési eljárást, és megállapították, hogy a temetői gyülekezést előre be kellett volna jelenteni a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Magyar Hírlap

Comments are closed.