Forrás: Origo

A jövőben az izraeli gyerekek nem látogathatják az internetes pornóoldalakat, legalábbis ha széles körben elterjed a komputeres „cenzor”. A berendezés az emberi kéz adataiból következtet annak korára, s a kiskezűeket nem engedi pornóoldalak közelébe.

A berendezés soha jobbkor nem „siethetett” volna az izraeli szülők segítségére, hiszen egy közelmúltban végzett felmérés szerint a kiskorúak 38 százaléka rendszeresen szörfözik a világháló számukra tiltott oldalain – olvasható a JNews orosz nyelvű hírportálon. Az i-Mature nevű izraeli cég olyan készülékkel rukkolt ki, amely a kézcsontok alapján képes megállapítani valakinek a korát. A felhasználónak ahhoz, hogy bekapcsolja a komputert, összeszorított ököllel kell „közelítenie” a szerkezethez, amely a középső ujj leghosszabb percének csontsűrűségét méri.

Amennyiben egy bizonyos értékhatár alatt marad a csontsűrűség, a készülék automatikusan bekapcsolja a „cenzor” elnevezésű számítógépes programot. A feltalálók szerint az AGR (Age Group Recognition) berendezés százszázalékos biztonsággal képes kiszűrni a kiskorúakat. A készülék a tervek szerint mindössze 25 dollárba fog kerülni. A kísérleti példányok már elkészültek. A sorozatgyártás csak nyáron kezdődik, de az aggódó szülők és az internet-kávéházak tulajdonosai máris egyre nagyobb számban iratkoznak fel az előjegyzési listára.

(MTI)

Comments are closed.