Forrás: Híradó

A Minardi magyar tesztpilótája bizonyítani akar

*

A Színes Bulvár Lap című napilab beszámolója szerint keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy olyan korán kezdjék el karrierjük építgetését, mint Mozart vagy Nagy Sándor. Természetesen vannak fontolva haladók, akik némi bölcsesség, élettapasztalat birtokában vágnak neki a világ meghódításának. Nos, Chanoch Nissany ez utóbbiak táborát erősíti. Sőt, meggyőződése, hogy előbb-utóbb feljut a csúcsra, és együtt versenyezhet Schumacherrel vagy Montoyával. Az sem szegi kedvét, hogy már túl van az ideális Forma-1-es pilóta koron, lévén 42 éves. Az izraeli-magyar versenyző egyelőre csak a Minardi tesztpilótája, de ki tudja, mit hoz a jövő…

– Húsz éve máson sem jár az eszem, mint a versenyzésen – mondta a Színes Bulvár Lap munkatársának, a sportkórházi kivizsgálás után a pilótajelölt. – Úgy érzem, elérkeztem a nagy lehetőség kapujába. Tudja, Izraelben nem teszik lehetővé a törvények az autóversenyzést, de már több mint tíz éve Magyarországon is élek, itt megpróbálhatom. Már büszkén mondhatom, a Minardi egyik tesztpilótája lettem.

Nem túl merész az álom, hogy egyszer majd Schumacherrel fog versenyezni?

– Nézze, nekem nem álmaim, sokkal inkább céljaim vannak. Az álmok nem mindig válnak valóra, ellenben a célokat sok-sok munkával el lehet érni. Sőt!

A világért sem akarnám megbántani, de első pillantásra úgy těnik, 42 évesen bármilyen keményen is dolgozhat, a Forma-1 csak álom marad.

– Nézze, nem tegnap kezdtem az autóversenyzést. Szász László barátom a gyorsasági szakágban bizonyított, nála kezdtem ismerkedni az autókkal. Aztán jött a Formula Renault-sorozat, és egyre jobb eredményeim lettek. Három éve pedig nagyon intenzív programot dolgoztunk ki. Majdnem száz napot teszteltem, komoly fizikai tréningen vettem részt. Minden áldozatra hajlandó vagyok, tavaly például 214-szer repültem haza Izraelbe és vissza.

Hogyan engedheti meg magának az efféle luxust, ki fizeti az útjait, a tréningeket?

– Befektetésekkel foglalkoztam jó húsz évig, ebből telik erre a szenvedélyre. Meg aztán most már meg-megtalálnak a szponzorok is. Elvégre én vagyok az első izraeli pilóta. Odakint sok interjú, cikk készült velem, kezdenek megismerni.

Mit gondol, meddig kapaszkodhat a Forma-1-es ranglétrán?

– Az ajtó már megnyílt egy résnyire. Mégsem lehetek elégedett. Egyelőre tesztpilóta vagyok, máris a következő lépésen töröm a fejem. Szerintem semmi sem lehetetlen. A fiam tízéves és gokartozik. Lehet, hogy egyszer ő is eljut a Forma-1-ig?!

Színes Bulvár Lap

Comments are closed.