Forrás: Index

Jerikó formálisan is palesztin ellenőrzés alá került

március 16. 16:28

[MTI]

Hivatalosan is palesztin kézbe került szerdán a ciszjordániai Jerikó biztonsági ellenőrzése, miután az erről szóló megállapodást mindkét fél, Izrael és a Palesztin Hatóság is aláírta.

Az izraeli hadsereg előzőleg – helyi idő szerint szerda reggel – már megkezdte katonái kivonását Jerikóból, átadva a város ellenőrzését a palesztin rendfenntartó erőknek. A kivonulás formális aktussal történő megerősítéséhez a palesztin fél ragaszkodott, míg Izrael egyszerűen egy kézfogással szentesítette volna a kivonulást, mondták el izraeli katonatisztek. Hivatalosan is palesztin kézbe került szerdán a ciszjordániai Jerikó biztonsági ellenőrzése, miután az erről szóló megállapodást mindkét fél, Izrael és a Palesztin Hatóság is aláírta.

Az izraeli hadsereg előzőleg – helyi idő szerint szerda reggel – már megkezdte katonái kivonását Jerikóból, átadva a város ellenőrzését a palesztin rendfenntartó erőknek. A kivonulás formális aktussal történő megerősítéséhez a palesztin fél ragaszkodott, míg Izrael egyszerűen egy kézfogással szentesítette volna a kivonulást, mondták el izraeli katonatisztek.

Comments are closed.