Forrás: MA

Amióta Izraelben a vas ára folyamatosan növekszik, a palesztin lakosok egyre gyakrabban jönnek át az országba és összeszednek mindent, ami vasból készült. A drágulás azonban a lovakat és szamarakat viseli meg a legjobban.

2005.03.16 18:58 Spicy Press Hírügynökség

Izraelben egyre csak nő a vas ára. Éppen ezért, egyre többen ‘vas-lopásból’ próbálnak megélni. Az izraeli rendőrség már több, Izraelben illegálisan tartózkodó palesztin lakost is letartóztatott, akik lovas kocsira pakolták a vasból készült lopott árut. A rendőröket meglepte a kocsit húzó ló állapota.

A szekér ugyanis annyira meg volt pakolva, hogy az állat alig bírta vonszolni magát, és több sebből vérzett. A végelgyengülésben szenvedő lovat egy állatvédő egyesülethez vitték, ahol ellátták sebeit. Az utóbbi időben egyre több ilyen esettel találkoztak az állatvédők. Legutóbb egy szamár került hozzájuk hasonló tünetekkel. Az állat egész testében remegett a megerőltetéstől és alig bírt megállni a lábán. A háta sebes volt, a rá mért ütésektől és a jól megpakolt szekértől. Olyan is előfordult, hogy egy lónak több mint 1 tonna súlyú szekeret kellett húznia. Az állatvédők szerint, az új jelenséget súlyos büntetéssel meg lehetne fékezni.

Comments are closed.