Forrás: HíradóBűnügyi hírek

Kitoloncoltak Argentinából egy pedofil exnácit

2005. március 13. 19:00

A 81 éves férfit 26 kiskorú fiú megrontásával vádolják.

Paul Schäfert, a német hadsereg egykori betegápolóját 9 éve körözték 26 kiskorú fiú megrontásáért. A 81 éves férfit csütörtökön fogták el. Argentina az azonnali kitoloncolással az elhúzódó kiadatási eljárást kerülte el.

Paul Schäfer idős korára mozgásképtelenné vált, mégis 9 éven keresztül képes volt elrejtőzni a chilei rendőrség és az Interpol elől. Egy Buenos Aires-i fényűző lakóparkban fogták el a 26 kiskorú fiú megrontásával vádolt egykori náci betegápolót. A 81 éves férfi Chile első számú körözött bűnözöje volt, mivel ott követte el a fajtalankodások nagy részét.

„Paul Schäfer Argentinában nem követett el bűncselekményt, így két lehetőség van: Az egyik egy hosszúra nyúló kiadatási prodedúra, a másik pedig az, hogy Argentína kiutasítja Schäfert illegális tartózkodás miatt.”

Schäfer a kiutasítás után pedig éppen egy Chilébe tartó repülőgépre került föl. Az exnácira gyors vádemelés vár Chilében, ahol 1961-ben telepedett le. Az általa alapított Colonia Dignidad nevű kommunáját horrorfaluként is e mlegették. A telepen a gyermekeknek úgy kellett bizonyítaniuk Schäfer iránti elkötelezettségüket, hogy kielégítették a férfi perverz vágyait. Au gusto Pinochet diktatúrája pedig szemet hunyt Schäfer tevékenysége felett, mert a férfi hagyta, hogy birtokán a chilei titkosrendőrség rendszeresen kínvallatásokat végezzen.

hirado.hu

Comments are closed.