Forrás: MA[cikk] Károly rábólintott Harry választottjára

A nősülés előtt álló brit trónörökös személyesen is megszemlélte kisebbik fia választottját, és áldását adta kapcsolatukra, jóllehet a házasság kifejezetten még nem került szóba.

2005.03.13 18:08 MTI

Harry választottja, Chelsy Davy, Fotó: News of the world

A 20 éves korára a bulvársajtó kedvenc botrányhősévé vált Harry herceg és 19 éves, zimbabwei születésű, Dél-Afrikában lakó, szexbomba alkatú kedvese, Chelsy Davy a News of the World – a legnagyobb vasárnapi brit tömeglap – beszámolója szerint Károly trónörökös highgrove-i birtokán ejtette meg az udvari protokoll által kötelezően előírt bemutatkozó látogatást.

A lap forrásai szerint Harry azt mondta apjának: ‘Papa, ő a Nagy Ő … életünk végéig együtt akarunk maradni’.

Károly a fehér asztal mellett lezajlott hatszemközti beszélgetés után megadta trónörökösi beleegyezését a kapcsolathoz, bár a News of the World beszámolója egyelőre nem szól konkrét házassági tervekről. Az egyik idézett forrás azt mondta: a Westminster apátságot – a Korona tulajdonában lévő ősi londoni templomot – még nem foglalták le, bár ‘a házasság talán felelősebbé tenné Harryt is, aki szilárd támaszra lelne’.

Ez egyértelmű utalás volt a brit trónutódlási sorrendben harmadik helyen álló királyfi sorozatos és súlyos kilengéseire. A legutóbbi, világraszóló botrányt Harry azzal kavarta, hogy – néhány nappal az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 60. évfordulója, vagyis a holokauszt emléknapja előtt – egy jelmezbálon a hitleri német hadsereg, a Wehrmacht egyenruhájában jelent meg, virító horogkeresztes karszalaggal.

Nem sokkal korábban, a londoni Sohóban egy áttivornyázott éjszaka után a hirtelen természetű herceg a rá váró fotósoknak ment neki, kisebb sérülést okozva egyiküknek.

Az igencsak fotogén, hosszú szőke hajú Chelsy mintegy fél éve rendszeres szereplője a brit bulvársajtó királyi rovatainak, és a lapok nem zárják ki, hogy a románcból végül frigy lesz. Megjelent ugyan néhány kellemetlenkedő cikk arról, hogy Davy papa a Londonban páriaként kezelt Robert Mugabe zimbabwei elnök barátságát zsíros üzleti haszonra váltja az afrikai országban létrehozott, a nemzetközi felső néhány ezer vadászszenvedélyének kielégítésére fenntartott szafariparkjával, de ez nem okozott fennakadást a kapcsolat kiteljesedésében.

London azonban most nem Harry, hanem apja, Károly négy hét múlva esedékes esküvőjére készül. A walesi herceg februárban jelentette be, hogy 35 évi kapcsolat után elveszi ifjúkori kedvesét, Camilla Parker Bowlest, akit az alattvalók zöme egyébként az első számú felelősnek tart a néhai Diana hercegnő és a trónörökös házasságának összeomlásáért.

Comments are closed.