Forrás: Index

Tomcat műpéniszt adna Bácsfinak

Index

2005. március 12., szombat 15:40

A hungarista népvezér, Szálasi Ferenc kivégzésének évfordulójára emlékeztek szombat délután a hungaristák a Magyar Zeneakadémia épületénél. Az eseményt kis híján megzavarta Tomcat, aki egy hatalmas műpéniszt akart átadni Bácsfi Dianának, de a rendőrök lebeszélték róla.

A Zeneakadémia épületénél délután három órakor kezdődött el a Magyar Jövő Csoport megemlékezése, amelyen a csoport tagjai koszorút helyeztek el az épület falánál – ahol Szálasi halálos ítéletét annak idején kimondta a népbíróság – melyet később magukkal vittek.

Nem fojtják

A hungarista vezér kivégzésének évfordulójára rendezett megemlékezésen tudósítónk szerint körülbelül öten vettek részt a kordonon belül. A kordonon kívül azonban mintegy 15 fiatal kamerákkal felszerelkezve rögzítette az eseményt.

Bácsfi felidézte Szálasi „kemény és büszke” életét és halálát, a nyilas kormány vezetőjének kivégzőit pedig tetteseknek nevezte. A Magyar Jövő Csoport vezetője megígérte közönségének, hogy nem fojtják beléjük a szót.

Kordonon kívül és belül

A Magyar Jövő Csoport vezetője a rendőrségen bejelentette az eseményt, melyet mintegy húsz rendőr biztosított. Januárban Szálasi születésének évfordulója alkalmából tartott volna megemlékezést a szervezet, de a rendőrség azt megakadályozta.

A kordonon kívül feltűnt az IRC-s leszámolásáról elhíresült Tomcat, kezében egy hatalmas műpénisszel, melyet a „nyilasok ellen érzett gyűlölete” jeléül szeretett volna átadni Bácsfi Dianának. A rendőrök azonban lebeszélték a bloggert akciójáról, mondván, hogyha rendzavarást okoz, akkor őrizetbe veszik.

Comments are closed.