Forrás: HVG

Hungariangoldtrain.org

Az aranyvonat-ügy felperesei elégedettek

2005. március 12. 10:47Utolsó módosítás: 2005. március 12. 10:51

Nagy megelégedésünkre szolgált, hogy csaknem négy év pereskedés után beterjeszthettük jóváhagyásra a megállapodást – mondta az MTI-nek Jonathan Cuneo ügyvéd, a magyar holokauszt-túlélők egyik jogi képviselője az aranyvonat-perben.

Úgy ítélte meg, hogy sikerült méltányos megoldást találniuk az ügyben. Elmondta, hogy a jövő csütörtöki meghallgatás után, ha a bíró a megállapodást előzetesen jóváhagyja, megkezdik a gyűjtőperben érintettek kiértesítését postai úton a meglévő címekre, valamint újsághirdetésekkel, illetve zsidó szervezetek segítségével. Számukat mintegy 60 ezerre becsülik és július 10-ig mindenki megteheti közülük észrevételeit a http://www.hungariangoldtrain.org/ honlapon, amely március 17-től működik.

   

A kormány vállalta, hogy a megállapodás októberben várható végleges jóváhagyása után  „elismerő nyilatkozatot” tesz az Egyesült Államok nevében az aranyvonat ügyében, amelynek tartalmát maga határozza meg. Ez a túlélőknek fontos, és bár nem tudni, mi lesz benne, de arra hivatott, hogy lezárja a történelemnek ezt a fejezetét – mondta Jonathan Cuneo.

MTI

::

Comments are closed.