Forrás: MA[hír] Argentínába érkezett a földkerülő házaspár

Lakókocsival indult Föld körüli útra egy olasz-brazil házaspár, akik most érkeztek Argentínába útjuk során. Céljuk, hogy bemutassák, a világ békésebb, mint amilyennek látszik.

2005.03.12 21:37 Spicy Press Hírügynökség

Nagy tervek és hosszas előzetes felkészülés nélkül vágott neki a világkörüli útnak az 52 éves olasz Gianluigi Toselli és 26 éves brazil felesége 2004 július 21-én, teljes csendben. 233 napja viszik országról országra a szeretetet és lelkesedést, és egy bélyeggyűjtő rendszert, mely rendszerezi és dokumentálja útjukat. Minden országban mintegy 50 borítékkal érkeznek, melyeken minimum 15 ország bélyegét kell feltüntetni, legalább négy kontinensről, s természetesen le is kell pecsételtetni.

Ezeket a fő szponzoroknak kell elküldeni, miután átszelték Közép-Amerikát. A másik sorozatot, az úgynevezett VIP borítékokat a világ főbb politikai és egyházi vezetőinek küldik, például II. János Pál pápának, Brazília elnökének, Olaszország elnökének és miniszterelnökének, valamint Fidel Castronak. Kelet-Európa átszelése után bejárták Közép-Európa legtöbb országát, azután következtek az arab országok egészen Izraelig, de nem terjesztették a sajtóban a hírt, mivel nem tudták, hogy végigtudják-e valósítani útitervüket. Ahogy a férfi fogalmazott: ‘Miután eljutottunk Jézus Krisztus sírjához Jeruzsálemben, már biztosak voltunk benne, hogy sikerül véghez vinni a tervünket.’

Comments are closed.