Forrás: Origo

Nyerj jegyet az ünnepi partykra!

2005. március 6., vasárnap, 18:36

Március tizenötödike idén keddre esik, így péntek estétől keddig tartó hétvége előtt állunk. A partyszervezők persze igyekeznek kihasználni a négyestés víkendet. Nyerj jegyet Fatalira, a Csepel Művekbe és a Nowsoundra, a Palme-házba!

Higgy a Csepel Művekben – Fatali-lemezbemutató

A Daze Production (mely partyszervezőként vállaltan a „csajozós fullon” hazai fő terjesztője) ünnepi buliján a második albumát bemutató, izraeli Fatali liveactje lesz a fő attrakció. A Csepel Művekben tartandó, s így az „igazi őstechnós” gyártelepfílinget ígérő bulin a portugál P-Mac is ad egy dj-szettet.

A Fatali, vagyis Eitan Carmi második albuma, mely nemes egyszerűséggel a Faith (Hit) címet kapta, február közepén jött ki a Yoyo Recordsnál (de annál a BNE Recordsnál is jöttek már ki dolgai, mely eddig leginkább korszakalkotó Infected Mushroom-nagylemezek kiadásával hívta föl magára figyelmet). A kiadó Fatali új anyagára sokat várt – emberünk állítólag tizennégy hónapon át dolgozott a számokon, ami a fullon-psy-ban bizony nem kevés idő.

Szombaton a Csepel Művekben éjjel háromtól ő lesz, egészen reggel hétig (illetve pontosan hét után tíz perccel hagyja abba). Először egy hetvenperces lemezbemutató live-val jön, aztán spéci dj-szettbe csap át, ami viszont eltart reggelig. Az utolsó órákat aztán Tsubi, a Chemicalien lemezlovasa irányítja.

Előttük a programot a szervező Daze dj-je, Gak kezdi este kilenckor, akit Jirzij, az egyik legismertebb hazai goa-dj és nem mellesleg a Psybaba Recordstore tulajdonosa váltja tizenegykor. Éjjel egykor következik P-Mac, aki amellett, hogy a Boom fesztiválok rezidensének számít, a nemzetközi hírű Ketuh Records alapítója is.

A partyn a gyárfílinget kevéssé kultiválóknak a Green Strom-sarok enyhítheti, ahol étel- és italkülönlegességek várják azokat, akik képesek odafigyelni rá ilyen tánctermi program mellett. A bulikörnyezet vizuális kialakításáért a hazai psypartyk fő dekoratőrére, a Trixx felel majd.

Mindezért elővétélben kétezer-ötszáz forintot kell fizetni (jegyek a Psybabában kaphatók), míg helyszínen egy ötszázassal többet. Ám aki velünk játszik, megnyerheti  négy ingyenjegy egyikét, csak a következő kérdésre kell helyesen válaszolni: ki játszott Üllőn, az augusztusi Daze-GMS-bulin éjjel fél egykor, mikor a party.[origo].hu tudósítói megérkeztek a helyszínre? (Segítség akkori partyview-nkban.) A megfejtéseket Fatali tárggyal várjuk március tizedikén, este hatig, a [email protected] címre.

 

A BBC drum”n”bass-dj-je a Nowsoundon

A dárenbézerek szombaton a városligeti Olof Palme-házban a Fresh ER és a Nowsound csapatának közös buliján készülhetnek az ünnepre, amennyiben a BBC drum”n”bass-rádióműsorát vezető Flight, illetve a invaderzes Darrel James zenéje az ünnepre készülődésnek számít.

Flight, a Metalheadz gyönyörű fekete raszta djane-je két másik fémfejű lemezjátékos mellett tart törtütemoktatást szerdánként (Bailey vasárnaponként, L Double pedig keddenként adja) a brit közszolgálati rádióban.

A party másik nagyágyúja az Invaderz trió Darrel Jamese, aki a kilencvenes években a londoni kalózrádiókban hallatta először zenéit. Később összeállt az Invaderz, s mióta Grooverider rájuk bukkant, szinte az összes sztár-dj játssza trackjeiket.

A hazai erőket az itthon hosszú időt kihagyó Ren, illetve a sokak által a tavalyi év dobbasszus-felfedezettjeinek mondott Jade és Matt-U, valamint Crez és a szervező Midlow képviseli.

A partyjegy elővételben kétezer forint (elővételi helyek: a Trancewave a Bazilikánál, az Underground a Király utcában, a Deep az Oktogonnál, illetve az Afrofília az Astoriánál), a helyszínen kétezer-nyolcszáz. Ám aki velünk játszik, az megnyerheti az öt ingyenbelépő egyikét.

Kérdésünk: melyik másik szépséges brit drum”n”basst játszó dj-lány volt a tavaly november eleji Nowsound vendége? (Segítség akkori beszámolónkban.) Beküldési határidő: március tizedike, este hat – cím: [email protected], a levél tárgya Nowsound legyen.

[origo]

Comments are closed.