Forrás: MNO

Patrubány szerint demokratikus volt a kolozsvári tiltakozás

„Nem a tüntetőkre kellene irányítani a figyelmet”

2005. március 11. 11:59

MNO

Patrubány Miklós szerint Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő azt kapta Erdélyben, amit megérdemelt, mivel az első előadáson a hallgatók legkevesebb öt ízben érték őt hazugságon. Az MVSZ-elnök elmondta: az internetről letöltött hangfelvételek nem tartalmaztak antiszemita motívumokat.

Eörsi azt kapta Erdélyben, amit megérdemelt – mondta Patrubány Miklós MVSZ-elnök Kolozsváron, a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) székházában tartott könyvbemutatón.

Patrubány civilizáltnak és demokratikusnak nevezte a Bocskai Házban lezajlott tüntetést és kifejtette: minden politikusnak volt már része tiltakozó akcióban, ezek azonban az illető politikus tevékenységére irányították a figyelmet, nem pedig a véleményüket kifejező tüntetőkre. Ugyanakkor elmondta: a BBTE épületében tartott, első előadáson a hallgatók legkevesebb öt ízben érték hazugságon Eörsit, akinek csak annyi kifogása volt, hogy „ezt nem így szokták mondani”.

Az MVSZ-elnök elmondta: az internetről letöltött hangfelvételek nem tartalmaztak antiszemita motívumokat. Ha el is hangzott az a bekiabálás, hogy „menjenek a Gázai övezetbe tárgyalni”, akkor sem volt releváns, mivel egy egyéni, elszigetelt hang volt, amit nem erősített fel senki. (Transindex)

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.