Forrás: MA[cikk] Gyurcsányék Apró ügynökhálózata

Volt ügynökként ifjabb Apró Antal alapította más volt titkosszolgálati személyekkel együtt az S-Komplex Nemzetközi Biztonságvédelmi Kft-t. Itt volt fb-tag 1994-ig testvére, Gyurcsány mai anyósa: Apró Piroska.

2005.03.09 13:26 MNO, fideszfrakcio.hu

Első unokatestvérük, Vajda József – szintén volt ügynök – a cég it-tagja volt, ma fb-tagja. Nagy Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori vezetője kezdetektől részt vett az egyébként izraeli-magyar érdekeltségű cégben – írja a Magyar Nemzet.

A napilap információi szerint ifjabb Apró Antal – annak az Apró Antalnak a fia, aki az 1956-os forradalom leverésénél a szovjet beavatkozásban segédkezett, majd később a Kádár-rezsimben iparügyi miniszterként és a Minisztertanács elnökhelyetteseként tevékenykedett – a rendszerváltás évében távozott a szolgálatoktól, s részben ő alapította más volt titkosszolgálati személyekkel együtt az S-Komplex Nemzetközi Biztonságvédelmi Kft.-t, amely később részvénytársasággá alakult.

Unokatestvére Vajda József, akinek édesanyja Apró Antalnak a testvére. Ő csak az 1998-as kormányváltást követően került ki a Nemzetbiztonsági Hivatal kötelékéből – ahol a második számú vezető volt -, viszont a jelenleg már végelszámolás alatt álló S-Komplexben korábban igazgatósági tagként, mostanáig pedig felügyelőbizottsági tagként dolgozott.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök anyósa, Apró Piroska is felügyelőbizottsági tag volt ebben a cégben 1994-ig. Az S-Komplex egyébként-vegyes cég, igazgatóságába több izraeli állampolgár került be. >Nagy Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori vezetője, aki napjainkban is hallatta hangját az ügynöklisták terén, szintén a kezdetektől részt vett a cégben, s csak 2001-ben lépett ki.

Mint arról több orgánum is beszámolt Szili Katalin házelnök tegnap nem engedélyezte a parlamentben, hogy két fideszes képviselő Gyurcsány Ferenc és családi környezete állambiztonsági kapcsolatairól interpelláljon a miniszterelnökhöz. Az ellenzéki politikusok szerint a kormányfő kérésére döntött így Szili. László Boglár kormányszóvivő ezt tagadta. Kifejtette: sem Gyurcsány Ferenc, sem a kormányfő egyetlen családtagja nem volt kapcsolatban a pártállami titkosszolgálatokkal.

Comments are closed.