Forrás: Hírtv

Héját küld az ENSZ-be nagykövetnek Amerika

Dátum: 2005. Mar. 08., Tuesday, 16:55

Rovat Külföld

Sokkolta az ENSZ-diplomatákat az az amerikai bejelentés, hogy az Egyesült Államok új nagykövete a Vilgászervezetben az amerikai külügyminisztérium egyik helyettes államtitkára lesz. A keményvonalas politikust, John Boltont Condoleezza Rice külügyminiszter javasolta George Bush elnöknek.

„John Bolton lesz a következő nagykövetünk az ENSZ-ben. Az elnök és én arra kértük Johnt, hogy vállalja el ezt a munkát, mert ő tudja, hogy miként kell intézni az ügyeket” – mondta Condoleezza Rice, amerikai külügyminiszter.

John Bolton, a Yale Egyetem egykori eminense eddig az amerikai külügyminisztérium fegyverzetellenőrzéssel és a nemzetközi biztonsági ügyekkel megbízott külügyi helyettes államtitkára volt. Többször bírálta a Világszervezetet, mert állítása szerint nem volt eléggé szigorú az iráni és észak-koreai fegyverzetellenőrzés során.

„Írásaimban következetesen kiemeltem, hogy az amerikai vezetés azért krititzálta az ENSZ-t, hogy sikeres és hatékony szervezet legyen” – nyilatkozta John Bolton.

John Bolton az amerikai neokonzervatívok csoportjához tartozik, az amerikai Zsidó Nemzetbiztonsági Intézet tanácsadó testületének tagja. Kinevezését a szenátusnak még jóvá kell hagynia.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=41638

Comments are closed.