Forrás: Magyar Rádió

Fejlesztik Budapestet

2005. március 8., kedd 18:13

Podmaniczky-program 2005 és 2013 között. A főváros fejlesztési terveiről számoltak be kedden a Városházán.

Nyolcfős stáb segíti Ikvai Szabó Imrét, a városfejlesztésért, tervezésért és a szociálpolitikáért felelős új főpolgármester-helyettest, aki a tájékoztatón ismertette a Podmaniczky-programot, Budapest 2005 és 2013 közötti fejlesztési tervét. Az ezen belüli helyi és a várost átfogó projekteket összesítő úgynevezett magprogram 9 éves költségvetése 1900 milliárd forint lesz. Ennek 25-30 százalékát uniós forrásból kívánják megszerezni. A tervezet legközelebbi célkitűzéseit ismertetve Ikvai Szabó Imre a bazársor lebontását ígérte, és arról is beszélt, hogy a helyén nyárra egy parkot alakítanának ki.

– Megnyitnánk a város számára ezt a felszabaduló területet egészen a városfalig, és ez egészen addig rendelkezésre állna változatlan formában, amíg egy nemzetközi pályázaton a fejlesztési program el nem indul – mondta Ikvai Szabó Imre.

Merthogy legkésőbb év végéig nemzetközi pályázatot írnának ki a terület sokrétű, köztük kulturális, szórakoztató és kiskereskedelmi célú hasznosítására mélygarázs kialakításával. Beszámolt még a főpolgármester-helyettes egyebek mellett az idén indított szociális város-rehabilitációs és a hamarosan megkezdődő lakótelepi felújítási mintaprogramról, az óbudai Gázgyár amszterdami szakemberekkel közös rekonstrukciójáról, a zsidó negyed folytatódó felújításáról és a közraktárak kulturális, szórakoztató profilú átalakítására még idén kiírandó pályázatról.

Liebhardt Ágota

Comments are closed.