Forrás: Hírtv

Zajt is kaptak az olcsóbb fűtéshez a Római Kert lakói

Dátum: 2005. Mar. 07., Monday, 12:42

Rovat Ingatlan

Kellemetlen meglepetéssel szembesültek beköltözés után azok vásárlók, akik az egyik legnagyobb magyar lakásberuházó cég Római Kert nevű lakóparkjában vettek ingatlant. A cég reklámjaiban luxusminőségűnek titulált, igen drága, 350-380 ezer forintos négyzetméteráron kínált lakásokban óriási a zaj, amely a parkolószintre épített gázmotoros erőműnek ‘köszönhető.

Az izraeli kézben lévő Autóker Holding az erőmű építését a lakóknak azzal magyarázta, hogy azzal a fűtési költségek minimum 20 százalékkal csökkenthetők -írja a Magyar Nemzet. A jelek szerint azonban az Autóker azért létesített erőművet, hogy az itt megtermelt – akár fél Angyalföld számára elegendő – energiát leányvállalatán keresztül értékesítse. Az innen származó energiát használják az Autóker korábbi beruházásában megépített Cézár-házban, amelynél pedig súlyos szigetelési problémákra derült fény az átadás óta.

A vádakat tagadó Autóker nem fizet kártérítést a Római Kert lakóinak, és nem hajlandó az erőmű leállítására sem. A lakópark használatba vételi engedélyét kiadó (így a berendezés működését jóváhagyó) XIII. kerületi önkormányzat illetékese közölte: valóban nem szerencsés helyszínre telepítették az erőművet. A helyhatóság megkérte a környezetevédelmi hatóság hozzájárulását, s miután az 30 napon belül nem adott választ, a kerület elfogadottnak tekintette a beruházást. Az önkormányzat egyébként igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja az ügyet.

Forrás: NAPI Online

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=41508

Comments are closed.