Forrás: Origo

Nyerj jegyet az ünnepi partykra!

2005. március 6., vasárnap, 18:36

Március tizenötödike idén keddre esik, így péntek estétől keddig tartó hétvége előtt állunk. A partyszervezők persze igyekeznek kihasználni a négyestés víkendet. Nyerj jegyet Fatalira, a Csepel Művekbe, Nowsoundra, a Palme-házba és a Home Essence-re!

Higgy a Csepel Művekben – Fatali-lemezbemutató

A Daze Production (mely partyszervezőként vállaltan a „csajozós fullon” hazai fő terjesztője) ünnepi buliján a második albumát bemutató, izraeli Fatali liveactje lesz a fő attrakció. A Csepel Művekben tartandó, s így az „igazi őstechnós” gyártelepfílinget ígérő bulin a portugál P-Mac is ad egy dj-szettet.

A Fatali, vagyis Eitan Carmi második albuma, mely nemes egyszerűséggel a Faith (Hit)címet kapta, február közepén jött ki a Yoyo Recordsnál (de annál a BNE Recordsnál is jöttek már ki dolgaik, mely eddig leginkább korszakalkotó Infected Mushroom-nagylemezek kiadásával hívta föl magára figyelmet). A kiadó a Fatali új anyagára sokat várt – emberünk állítólag tizennégy hónapon át dolgozott a számokon, ami a fullon-psy-ban bizony nem kevés idő.

Szombaton a Csepel Művekben egészen éjjel háromtól ők lesznek, egészen reggel hétig (illetve pontosan hét után tíz perccel hagyják abba). Először egy hetvenperces lemezbemutató live-val jönnek, aztán spéci dj-szettbe csapnak, ami viszont eltart egészen reggelig. Az utolsó órákat aztán Tsubi, a Chemicalien lemezlovasa irányítja.

Előttük a programot a szervező Daze dj-je, Gak kezdi, este kilenckor, akit Jirzij, az egyik legismertebb hazai goa-dj és nem mellesleg a Psybaba Recordstore tulajdonosa váltja tiezengykor. Éjjel egykor következik P-Mac következik, aki amellett, hogy a Boom fesztiválok rezidensének számít, a nemzetközi hírű Ketuh Records alapítója is.

A partyn a gyárfílinget kevéssé kultiválóknak a Green Strom-sarok enyhítheti, ahol étel- és italkülönlegességek várják azokat, akik képesek odafigyelni rá ilyen tánctermi program mellett. A bulikörnyezet vizuális kialakításáért a hazai psypartyk fő dekoratőrére, a Trixx felel majd.

Mindezért elővétélben kétezer-ötszáz forintot kell fizetni (jegyek a Psybabában kaphatók), míg helyszínen egy ötszázassal többet. Ám aki velünk játszik, megnyerheti  négy ingyenjegy egyikét, csak a következő kérdésre kell helyesen válaszolni: ki játszott Üllőn, az augusztusi Daze-GMS-bulin éjjel fél egykor, mikor a party.[origo].hu tudósítói megérkeztek a helyszínre? (Segítség akkori partyview-nkban.) A megfejtéseket Fatali tárggyal várjuk március tizedikén, este hatig, a [email protected] címre.

 

A BBC drum”n”bass-dj-je a Nowsoundon

A dárenbézerek szombaton a városligeti Olof Palme-házban a Fresh ER és a Nowsound (mely egyben a Jailhouse-é is) csapatának közös buliján készülhetnek az ünnepre, amennyiben a BBC drum”n”bass-rádióműsorát vezető Flight, illetve a invaderzes Darrel James zenéje az.

Flight, a Metalheadz gyönyörű fekete raszta djane-je két másik fémfejű lemezjátékos mellett tart törtütemoktatást szerdánként (Bailey vasárnaponként, L Double pedig keddenként adja) a brit közszolgálati rádióban.

A party másik nagyágyúja az Invaderz trió Darrel Jamese, aki a kilencvenes években a londoni kalózrádiókban hallatta először zenéit. Később összeállt az Invaderz, s mióta Grooverider rájuk bukkant őket, szinte az összes sztár-dj játssza trackjeiket.

A hazai erőket az itthon hosszú idő kihagyó Ren, illetve a sokak által a tavalyi év dobbasszus-felfedezettjeinek mondott Jade és Matt-U, valamint Crez és a szervező Midlow mellett.

A partyjegy elővételben kétezer forint (elővételi helyek: a Trancewave a Bazilikánál, az Underground a Király utcában, a Deep az Oktogonnál, illetve az Afrofília az Astoriánál), a helyszínen kétezer-nyolcszáz. Ám aki velünk játszik, az megnyerheti az öt ingyenbelépő egyikét.

Kérdésünk: melyik másik szépséges brit drum”n”basst játszó dj-lány volt a tavaly november eleji Nowsound vendége? (Segítség akkori beszámolónkban.) Beküldési határidő: március tizedike, este hat – cím: [email protected], a levél tárgya Nowsound legyen.

Esszenciális ház és transz – Smokin” Joe és Steve Gerrard a Home-ban

Hétfőn a minőségi trance (és persze house, merthogy ez már a „progresszívben” meglehetősen összekeveredik) kedvelői találhatják meg a számításukat az óbudai Home-ban, ahol kis kihagyás után most végre folytatódik az Essence sorozat.

A két brit sztár-dj közül itt is a hölgyet illik először elhelyezni: nos, forró törzsi zenéjével Smokin” Jo már a kilencvenes évek eleje óta alapvető alakja a londoni melegklubéletnek.

A holland Steve Gerrard pedig annyit, hogy legutóbbi kiadványa, a tavaly októberben megjelent új Nascent-mixsorozat első (dupla) darabja után már John Digweed is azt mondta róla, hogy a lehető legjobb úton van a világhír felé.

Most hogy Budapestre érkezik, mintegy tovább építeni ezt, a bulin kísérője lesz a „nagy öreg” Kühl, a monkzos Shootie, a strictlys (és másik nagy öreg) Slam Jr., illetve Pöli.

Jegyek elővételben kétezer forintba kerülnek, míg a helyszínen egy ezressel többe. De a segítségünkkel akár ingyen is bejuthatsz, ráadásul a pároddal. Mi volt a magyar címe annak a 2003-as filmnek, melyhez Slam Jr. zenét írt? A megfejtéseket a [email protected] címre várjuk, március tizedikén, este hatig; a levél tárgya Essence legyen. A helyesen válaszolók között öt darab kétszemélyes belépőt sorsolunk ki a március tizennegyedikei Essence partyra.

(x)

[origo]

Comments are closed.