Forrás: MNO

Némán osztott vasárnapi áldást a pápa kórterme zárt ablakából

2005. március 6. 13:54

MNO

Kórterme zárt ablakából némán osztott ismét áldást vasárnap a pápa. A szentatya láthatóan jobb egészségi állapotban volt az egy héttel ezelőtti úrangyala imádságkor való megjelenéséhez képest.

II. János Pál pápát – akin február 24-én gégemetszést hajtottak végre – ezúttal a vatikáni tv-társaság egyenes adásban mutatta kórterme folyósólyáról, ahol tv-készüléken nézte végig a Szent Péter téren nevében elmondott szokásos vasárnapi úrangyala imádságot. A karosszékében ülő pápáról sugárzott képeket a vatikáni bazilika előtti téren hatalmas képernyőkre is kivetítették, a beteg egyházfő ily módon részt is vett az angelusban, amelyet helyette ezúttal is Leonardo Sandri argentin születésű olasz érsek, helyettes vatikáni államtitkár mondott el – olvasható az MTV honlapján.

A katolikus egyházfő karosszékében ülve nézte végig tévén az angelust, mellette Angelo Sodano bíboros, vatikáni államtitkár (kormányfő) és Giovanni Lajolo érsek, a Vatikán „külügyminisztere” állva vettek részt az imádságban.

A pápa angelusában köszönetet mondott a híveknek az imáikért és aggódásukért, s külön háláját fejezte ki más felekezetek, mindenekelőtt a zsidók és muzulmánok imádságaiért.

Karol Wojtyla a mai nap is megjelent néhány pillanatra kórterme ablakában közvetlenül azt követően, hogy a Szent Péter téren véget ért az imádság, s áldást osztott a római katolikus kórház előtt összesereglett híveknek.

Az angelust követően, a Gemelli klinika tizedik emeletén elhúzták a függönyöket, és a pápa láthatóan jókedvűen, de a beültetett kanül miatt ismét némát osztott áldást. Alig két perc múlva elhúzták a függönyöket, s az egyházfő mozgatható karosszékében visszatért kórtermébe.

Forrás: MTV

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.