Forrás: MNO

Zsidó-, roma- és magyargyűlölő lapok Marosvásárhelyen

Vizsgálatot indít a legionárius kiadók ellen a főügyészség

2005. március 4. 12:03

MNO

Nyíltan idegengyűlölő és rasszista tartalmat közvetítő legionárius kiadványokat mindössze 10 ezer lejért szabadon lehet vásárolni Marosvásárhelyen. Az egyik szélsőjobb kiadvány arról írt, hogy a zsidókat munkatáborba kell terelni, a magyarokat ki kell utasítani az országból és a romákat kasztrálni kell. Az ügyben a főügyészség vizsgálatot indít.

Nyíltan idegengyűlölő és rasszista tartalmat közvetítő legionárius kiadványokat lehet mindössze 10 ezer lejért vásárolni Marosvásárhely újságos standjain. Az erre vonatkozó kormányrendelet szerint akár öt év börtönnel is sújthatóak a legionárius kiadók – adta hírül a Marosvásárhelyi Rádió.

A Pro Európa Liga a jelenségről a városházát és az illetékes minisztériumokat egyaránt értesítette, a kiadványok bevonatását kérve.

Frunda György RMDSZ-szenátor egy 50 oldalas magazin kapcsán jelentette fel az egyik szélsőjobb kiadót. A kiadvány arról írt, hogy a zsidókat munkatáborba kell terelni, a magyarokat ki kell utasítani az országból és kasztrálni kell a romákat. A főügyészség vizsgálatot indít a legionárius kiadók ellen.

(Forrás:Transindex)

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.