Forrás: HVG

Gyorsjelentés

Vonzó a külföldieknek a magyar ingatlanpiac

2005. március 04. 15:15Utolsó módosítás: 2005. március 04. 15:26

A kedvezményes lakáshitelekkel, a gyorsforgalmi utakkal és autópálya fejlesztésekkel, valamint a vidéki városokkal kapcsolatos fejlesztési tervek újabb érdeklődést válthatnak ki a külföldi ingatlanpiaci befektetők körében – áll az izraeli Engel Group ingatlanberuházó cég gyorsjelentésében.

Tavaly 57,5 ezer új lakás építésére adtak ki engedélyt, amely 3 százalékkal kevesebb az előző évinél, ám az Engel Group nemzetközi szakértői továbbra is optimisták – írja a portfolio.hu. ‘Az átlagnál még mindig jobb eredményeket lehet elérni Magyarországon a lakóparkok építésével, mint Közép-Európa más országaiban. Ha valóban megindulnak a vidéki infrastrukturális fejlesztések, a lakásépítések száma ismét emelkedni fog, és ez jótékonyan hat a vidéki ingatlanpiac erősödésére is’ – állítják a szakértők.

A társaság ingatlanpiaci gyorsjelentése ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy a magyar sajtóban egyre több olyan cikk jelenik meg a lakásépítő cégekről, amelyek nem erősítik a bizalmat az ingatlanpiacot illetően, hiszen ezek egyre több minőségi kifogásról számolnak be az újonnan átadott lakásokkal kapcsolatban. A cég által épített ingatlanok az átlagnál jobb minőségűek, mert a magyar szabványok mellett, szigorúbb nemzetközi szabályoknak is megfelel.

Az Engel Group a világ számos országában, Kanadában, Cseh- és Lengyelországban több ezer lakást épített az elmúlt évtizedekben. Minőségi problémákkal csak a legritkább esetben fordultak a céghez az új lakók. Az elmúlt évek pozitív változásainak köszönhetően, az Engel-Heitman csoport Magyarországon újabb 100 milliárd forintot kíván befektetni.

::

Comments are closed.