Forrás: Blikk

Olasz maffiózót fogtak a zsaruk

Nyíregyháza – Drog helyett mosóport adott el egy leleményes holland férfi, egy nemzetközi bűnbanda vezetőjének. Az olasz maffiózót egyébként alig öt óra leforgása alatt kapta el a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális „fejvadász egysége”.

Az olasz Nazzareno G. (57) három társával tavaly novemberben több kilogrammnyi kábítószert vásárolt egy hollandiai kábítószer-terjesztőtől. A bűnbanda közel harmincmillió forintnak megfelelő eurót fizetett az átvert terjesztőnek. A nagy üzlet vége azonban véres vendetta lett. Az átverő hollandot az olaszok elrabolták, és napokig kínozták. Egy többkilós kalapáccsal először az ujjait, majd kezeit és lábait is eltörték.

A holland királyi rendőrség a verőembereket, egy ukrán és egy izraeli férfit elfogott, azonban a banda olasz vezetője megszökött, és hosszú hónapokig hiába keresték Nazzarenót. Egy operatív információ azonban sokat segített. Kiderült, hogy a camorra embere egy ukrán prostituálttal feltehetőleg Magyarországon bujkál. A Nemzeti Nyomozó Iroda speciális egysége, a célkörözési alosztály idén február 28-án kapott megkeresést a holland rendőröktől. Hárskúti Gábor alezredes, a „fejvadász egység” helyettes vezetője a Blikknek elárulta, hogy a keresett olasz állampolgárra alig öt órán belül Nyíregyházán egy másfél szobás lakásban csaptak le. A kiadatási eljárásig Nazzareno G. előzetes letartóztatásban marad. Az olasz férfi a saját papírjaival érkezett Magyarországra, így csak idő kérdése volt, hogy mikor fogják el.

Csákány

Comments are closed.