Forrás: Hírtv

Botrány az izraeli külügyminiszter fogadásán

Dátum: 2005. Mar. 04., Friday, 09:35

Rovat Belföld

Állásával fizetett véleménynyilvánításáért az a magyar újságíró, aki az izraeli külügyminiszter tegnap esti budapesti fogadásán „szabad Palesztina’ feliratú pólóban a palesztin nép felszabadulására szeretett volna koccintani Silvan Shalommal. A fiatalembert botrányos körülmények között eltávolították a zártkörű rendezvényről, ahová meghívott vendégként érkezett.

A kétnapos budapesti látogatáson tartózkodó Silvan Shalom tiszteletére szervezett rendezvényre Novák Tamás ingben és nyakkendőben érkezett, de hamar láthatóvá tette ‘Free Palestina’ feliratú pólóját. A zsidó állam külügyminisztere elutasította az újságíró koccintásra és közös fotó készítésére irányuló kérését. Amíg az izraeli nagykövet a biztonságiakkal kikísértette a rendezvényről a fiatalembert, addig felesége „kifelé a házamból’ felkiáltásokkal illette a békeaktivistát.

‘Előre kitervelt akcióról volt szó. Még egyszer mondom, egyéni akció volt, aminek a célja a figyelemfelkeltés volt, mégpedig arra az igazságtalan helyzetre, ami ma a palesztin népet éri’ – nyilatkozta a hírTv-nek Novák Tamás, a Budapest Week újságírója.

Az eset következtében az újságíró elvesztette állását a Budapest Weeknél. Munkahelyének hivatalos indoklását ugyan még nem ismeri, de közvetetten úgy értesült: az izraeli nagykövetségről telefonon érkezett panasz vezetett kirúgásához.

A hír forrása: Hír TV

http://www.hirtv.hu/

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=41359

Comments are closed.