Forrás: Index

Provokátor zavarta meg az izraeli külügyminisztert Budapesten

Bohus Péter

2005. március 3., csütörtök 14:32

Nem sikerült lefényképeztetnie magát egy magyar újságírónak a Budapesten tartózkodó Szilvan Salom, izraeli külügyminiszterrel annak szerdai fogadásán. Az incidens után a férfi elhagyta a nagykövetséget. A magyar Külügyminisztérium nem kommentálta, hogy szerda este Szilvan Salom izraeli külügyminiszter fogadásán egy magyar újságíró Free Palestine feliratú pólóban járkált, majd egy fotó erejéig az izraeli diplomácia vezetője mellé állt. Ez utóbbi akció azonban már nem sikerült neki.

A fogadáson is résztvevő forrásunk szerint a férfin zakó volt, azalatt a pólóján virított a palesztin zászló felette a felirattal. Forrásunk szerint a férfi valahányszor ismertebb emberekkel talákozott, „mint a mutogatósok” szétnyitotta zakóját. Az izraeli nagykövetségtől kapott információ szerint a férfi, a Budapest Week című angol nyelvű lap főszerkesztőjének küldött meghívóval jutott be a fogadásra, majd Salom mellé állt, de akkor még nem derült ki, mik a szándékai. A fotózás előtt viszont szétnyitotta zakóját, amely mögül elővilant a felirat.

A nagykövetség szerint semmilyen következménnyel nem járt az incidens, a férfi pedig azzal a felkiáltással, hogy tudja, neki most el kell hagynia a helyszínt, magától távozott.

A Budapest Week főszerkesztője eddig nem válaszolt megkeresésünkre. Polgár Viktor külügyi szóvivő annyit közölt, nem kérdezi meg erről miniszterét, majd lerakta a kagylót.

Comments are closed.