Forrás: MA

Gyurcsány Ferenc szerdán találkozott a Silvan Shalom izraeli külügyminiszter kíséretében Magyarországra érkezett izraeli üzletemberek delegációjával. A miniszterelnök üdvözölte, hogy a régióban Magyarország gazdasági kapcsolatai fejlődnek a legdinamikusabban Izraellel. Az izraeli gazdasági befektetések meghaladják a 2 milliárd dollárt, ezáltal – az Egyesült Államokon kívül – a nem európai befektetők közül Izrael hozta legtöbb tőkét Magyarországra.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: az ország érdekelt az izraeli tőke tartós jelenlétében, a további beruházásokban, melyekhez Magyarországon megbízható, kiszámítható befektetési környezet található.

A kormányfő szerint a magyar modernizáció egyik kulcseleme a Private Public Partnership (PPP) alkalmazásával végrehajtandó autópálya-építési program, amelyben a kormány örömmel látja az izraeli beruházók részvételét is. A kormányprogram részeként adókedvezményekkel támogatjuk a K+F befektetéseket és a tudásközpontok kialakítását – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő felhívta az üzletemberek figyelmét, hogy az új gazdaságfejlesztési és modernizációs kormányzati programok további lehetőségeket teremtenek az izraeli beruházók számára az informatikai és távközlési fejlesztésekben, az infrastrukturális beruházásokban, üzleti és logisztikai szolgáltató központok kiépítésében és a környezetvédelmi fejlesztésekben.

Comments are closed.