Forrás: MA[cikk] Dől a tőke Izraelből

Izrael eddig közel kétmilliárd dollárnyi tőkét fektetett be Magyarországon, ‘a lehetőségeink óriásiak’, mindent megteszünk a kereskedelmi kapcsolatok erősítésére – mondta az izraeli külügyminiszter.

2005.03.02 08:27 MTI

Szilvan Salom és Kiss Péter kancelláriaminiszter megbeszélésén elsősorban a magyar-izraeli gazdasági kapcsolatokról volt szó. A miniszterelnök-helyettesi posztot is betöltő Szilvan Salom egy jelentős üzletember-delegációval érkezett a fővárosba.

Kiss Péter a találkozó után azt mondta, az izraeli befektetők a II. Nemzeti Fejlesztési Terv működésében is jelentős szerepet játszhatnak. ‘Kormányzati háttér és garancia biztosításával kívánjuk orientálni az izraeli befektetőket arra, hogy Magyarország déli és délkeleti térségeibe is hozzák el a tőkét a legmodernebb technológiák területén’ – hangsúlyozta Kiss Péter.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kitért arra, hogy Európában Magyarországon fektettek be legnagyobb mértékben izraeli befektetők, ami mutatja: Magyarország alkalmas szféra a vállalkozások számára. Kérdésre válaszolva Kiss Péter közölte: a jelenlegi izraeli befektetések az ingatlanpiacon túl érintik a termelő szférákat is.

‘Azt szeretnénk, ha a befektetések irányát a nanotechnológiák közös fejlesztése, a kommunikációs technológiák felé vinnénk, hiszen ezen a területen Izrael rendkívül sikeres’ – mondta a kancelláriaminiszter. Szilvan Salom szerdán találkozik meghívójával, Somogyi Ferenc külügyminiszterrel, emellett Gyurcsány Ferenc kormányfő és Mádl Ferenc köztársasági elnök is fogadja.

Comments are closed.