Forrás: Index

Rice kemény fellépést kér a szélsőségesek ellen Abbásztól

március 1. 6:33

[MTI]

Kemény fellépést kért Mahmúd Abbász palesztin elnöktől a palesztin fegyveresekkel, így a múlt heti tel-avivi merénylet elkövetését magára vállaló Iszlám Dzsiháddal szemben Condoleezza Rice. Az amerikai külügyminiszter hétfő este, útban Londonba a repülőgépen újságíróknak az öt halálos áldozatot követelő tel-avivi merényletben való esetleges szíriai részvétellel kapcsolatban megjegyezte: az Egyesült Államok várja, hogy megerősítsék az elkövetők személyazonosságát, ugyanakkor jól ismert a szíriaik kapcsolata a terroristákkal és a terrorizmussal.

Rice emlékezetett, hogy az útiterv néven ismertté vált közel-keleti rendezési terv értelmében a palesztinoknak „foglalkozniuk kell a békefolyamatot ellenző csoportokkal és meg kell kezdeniük szervezeteik feloszlatását”. Az Egyesült Államok az Izrael elleni terrorista támadások megakadályozása érdekében támogatni fogja a palesztin biztonsági erők megalakítására, felszerelésére, illetve átszervezésére irányuló nemzetközi erőfeszítéseket – szögezte le az amerikai külügyminiszter. A kedden Londonban megnyíló világkonferencián mutatja be a tervek szerint a Palesztin Hatóság reformjára vonatkozó elképzeléseit Mahmúd Abbász palesztin elnök. Kemény fellépést kért Mahmúd Abbász palesztin elnöktől a palesztin fegyveresekkel, így a múlt heti tel-avivi merénylet elkövetését magára vállaló Iszlám Dzsiháddal szemben Condoleezza Rice. Az amerikai külügyminiszter hétfő este, útban Londonba a repülőgépen újságíróknak az öt halálos áldozatot követelő tel-avivi merényletben való esetleges szíriai részvétellel kapcsolatban megjegyezte: az Egyesült Államok várja, hogy megerősítsék az elkövetők személyazonosságát, ugyanakkor jól ismert a szíriaik kapcsolata a terroristákkal és a terrorizmussal.

Rice emlékezetett, hogy az útiterv néven ismertté vált közel-keleti rendezési terv értelmében a palesztinoknak „foglalkozniuk kell a békefolyamatot ellenző csoportokkal és meg kell kezdeniük szervezeteik feloszlatását”. Az Egyesült Államok az Izrael elleni terrorista támadások megakadályozása érdekében támogatni fogja a palesztin biztonsági erők megalakítására, felszerelésére, illetve átszervezésére irányuló nemzetközi erőfeszítéseket – szögezte le az amerikai külügyminiszter. A kedden Londonban megnyíló világkonferencián mutatja be a tervek szerint a Palesztin Hatóság reformjára vonatkozó elképzeléseit Mahmúd Abbász palesztin elnök.

Comments are closed.