Forrás: HíradóPanoráma

Az amerikai külügyminiszter kemény fellépést kér a merénylőkkel szemben a palesztin elnöktől

2005. március 1. 08:55Kemény fellépést kért Mahmúd Abbász palesztin elnöktől a palesztin fegyveresekkel, így a múlt heti tel-avivi merénylet elkövetését magára vállaló Iszlám Dzsiháddal szemben Condoleezza Rice.

Az amerikai külügyminiszter hétfő este, az öt halálos áldozatot követelő tel-avivi merényletben való esetleges szíriai részvétellel kapcsolatban megjegyezte: az Egyesült Államok várja, hogy megerősítsék az elkövetők személyazonosságát, ugyanakkor jól ismert a szíriaik kapcsolata a terroristákkal és a terrorizmussal.

Rice emlékezetett, hogy az útiterv néven ismertté vált közel-keleti rendezési terv értelmében a palesztinoknak “foglalkozniuk kell a békefolyamatot ellenző csoportokkal és meg kell kezdeniük szervezeteik feloszlatását”.

Az Egyesült Államok az Izrael elleni terrorista támadások megakadályozása érdekében támogatni fogja a palesztin biztonsági erők megalakítására, felszerelésére, illetve átszervezésére irányuló nemzetközi erőfeszítéseket – szögezte le az amerikai külügyminiszter.

A kedden Londonban megnyíló világkonferencián mutatja be a tervek szerint a Palesztin Hatóság reformjára vonatkozó elképzeléseit Mahmúd Abbász palesztin elnök.

Comments are closed.