Forrás: Origo

A Zarkávi-csoport vállalta a hillai merényletet

2005. február 28., hétfő, 20:20

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki főnökének, Abu Muszab az-Zarkávinak csoportja vállalta a felelősséget egy internetes oldalon az iraki Hillában elkövetett hétfői öngyilkos merényletért, amelyben száztizenöt ember vesztette életét, száznegyvennyolc pedig megsebesült. Ugyancsak hétfőn szent háborúra szólított fel Irakban a “keresztesek és ügynökeik” ellen Zarkávi egyik helyettese a világhálón.

A robbanás színhelye

Abu Abderrahmán al-Iraki üzenetében a szent háború állhatatos folytatását kérte a hit harcosaitól (a mudzsáhidoktól) és azt, hogy ne adják meg magukat. A dokumentumban, amelynek hitelességét még nem sikerült megállapítani, a terrorista vezető közölte, hogy megölnek minden zsidót, keresztest és ügynökeiket. Hozzátette, hogy a mudzsáhidek már eddig is több száz amerikaival, valamint az idegeneknek behódolt nemzeti gárdistával és rendőrrel végeztek.

Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője tavaly decemberben nevezte ki a jordániai Abu Muszab az-Zarkávit a terrorhálózat iraki “emírjének”. Zarkávi csoportja az elmúlt hónapokban számos merénylet elkövetését és külföldi, valamint iraki túszok kivégzését, elsősorban lefejezését vállalta magára. Zarkávi fejére 25 millió dolláros vérdíjat tűzött ki az Egyesült Államok.

(MTI)

Comments are closed.