Forrás: Hírtv

Öngyilkos merénylet egy tel avivi diszkóban

Dátum: 2005. Feb. 26., Saturday, 18:42

Rovat Külföld

Négyen meghaltak és 65-en megsebesültek egy tel avivi öngyilkos merényletben. Az izraeli hadsereg egy 21 éves palesztin egyetemista személyében azonosította a merénylőt. A támadást határozottan elítélte Mahmúd Abbász palesztin elnök.

A tel-avivi diszkóklub előtt éjfél előtt hatalmas sor kígyózott, amikor a támadó megérkezett. Az öngyilkos merénylő közvetlenül a bejárat előtt robbantotta fel magát.

‘Nem láttam a bombát. Amikor felrobbant, háttal álltam. Megfordultam, és azt láttam, hogy minden fekete. Az emberek kiabáltak, azt üvültötték: segítsetek!’ – idézi fel a történteket a szomszédos étterem tulajdonosa.

A detonáció hatalmas pusztítást okozott: a klub épületének külső fala ledőlt, a szomszédos épületek megrongálódtak. Négyen azonnal meghaltak. Az áldozatok száma tovább növekedhet, mert a félszáznál is több sebesült közül sokak állapota válságos.

‘Azt akarjuk, hogy a palesztinok sokkal többet tegyenek a terror ellen. Nem hiszem, hogy palesztinokat engedünk majd be Izraelbe, hogy ott dolgozzanak’ – nyilatkozta az izraeli belbiztonsági miniszter.

‘Elítéltük ezt a tettet, ami ellenkezik politikánkkal és stratégiánkkal. Minden palesztin egyetért azzal, hogy bármely, izraeli civilek ellen, Izrael területén elkövetett támadás nem megengedett.’ – ítélte el a terrortámadást a palesztin miniszterelnök.

Az izraeli hadsereg hajnalban Ciszjordániában kezdett akcióba, reggelre pedig már a támadót is azonosították. A merénylő egy 21 éves egyetemista, Abdullah Badran volt. A katonák öt palesztint, köztük a merénylő két testvérétis őrizetbe vették.

A hír forrása: Hír TV

http://hirtv.hu/

A hír elérhetősége:

http://hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=40917

Comments are closed.