Forrás: MA[cikk] Ismét Csurka Istvánt választották a MIÉP elnökévé

Az ellenjelölt nélkül induló Csurka Istvánt a szavazatok mintegy kilencven százalékával választották újabb két évre a MIÉP elnökévé.

2005.02.26 18:22 MTI

Az eredmény kihirdetését követő beszédében Csurka István élete utolsó, legnagyobbnak látszó feladatának nevezte, hogy a MIÉP ismét parlamenti párttá váljon. Mint megjegyezte, ‘a visszakerülés mindennél nagyobb feladat, valamennyiünket próbára tesz, engem is’. Az országos gyűlés után tartott sajtótájékoztatón Csurka István azt válaszolta az MTI kérdésére, hogy fenti kijelentése nem jelenti a politikai visszavonulás szándékát.

A választás előtt elhangzott elnöki beszámolójában Csurka István azt javasolta pártjának: ‘a következő választásokra induljunk a rend programjával: legyen az országban rendteremtés minden alapvető kérdésben’. A program elemei között említette a nép, a mindennapok, a lét és a tulajdon, a gazdasági és a pénzügyi rendszer, ‘a magyarság felemelkedését jelentő ágazatok’ biztonság. Szavai szerint a MIÉP célja a rend elérése a tájékoztatásban, a kultúrában, az erkölcs terén és a fejekben. Szükségesnek nevezte az eladósodás megállítását, a külföldi cégek megadóztatását – akár azon az áron is, hogy azok elhagyják az országot -, a magyar áruk és termelők előnyben részesítését, a privatizáció felülvizsgálatát.

‘A világot belelökték az antiterrorista világháború gátlástalanságába’ – mondta beszédében a pártelnök. Az ország helyzetét úgy jellemezte, hogy ‘a magyarságot ma már túlnyomóan idegenek és idegenszívűek vezetik’. ‘Ez nem rasszizmus és antiszemitizmus kérdése, ez ma már egyszerűen szociológiai tény’ – jelentette ki Csurka István, aki szerint ‘rajtunk kívül hiteles nemzeti erő, amely ekkora elszántsággal küzd a magyarság megmaradásáért, nincs’.

Kijelentette, hogy a politikai hatalom szerkezete a nyolcvanas, kilencvenes évek fordulóján kialakult helyzethez képest ‘lényegében alig változott: a súlypontja változatlanul liberális, kozmopolita, zsidó és szabadkőműves’. Pártja választási programjából a tájékoztatásban szükséges rendteremtésre vonatkozó tézis kapcsán azt mondta a sajtótájékoztatón: ‘akár addig is elmenőleg, hogy bizonyos kereskedelmi, de akár közszolgálati tévéket is be kell zárni’.

‘Mégiscsak tűrhetetlen, hogy folyamatosan, állandóan, szándékosan, gyilkos módon hülyítsék a magyar társadalmat’ – mondta, megjegyezve: ‘Goebbels, ha élne, be kellene iratkozzon ide, a Magyar Televízió vezetőinek tanfolyamaira, mert ez az igazi félrevezető technika. Mi ez ellen fellépünk, bármennyibe kerül is nekünk’. A MIÉP tisztújító országos gyűlése Csurka István javaslatára gyorsított ütemben végezte el kitűzött teendőit, azért, hogy a gyűlés résztvevői csatlakozhassanak a Kossuth téren tüntető gazdákhoz.

Comments are closed.