Forrás: MA

“A nemzeti összefogásnak arra kell irányulnia, hogy a magyarság úr legyen, hatalom legyen a saját hazájában, és senki idegen vagy idegenszívű ne parancsolhasson neki. A politikai hatalom szerkezete a nyolcvanas, kilencvenes évek fordulóján kialakult helyzethez képest lényegében alig változott: a súlypontja változatlanul liberális, kozmopolita, zsidó és szabadkőműves”.

Csurka István pártelnöki beszámolójában elhangzott javaslatot a MIÉP szombati országos gyűlésének résztvevői egyhangúlag támogatták.

“Az a javaslatom, hogy a következő választásokra induljunk a rend programjával: legyen az országban rendteremtés minden alapvető kérdésben” – mondta a politikus, aki szerint “rend nélkül mozdulni sem lehet”. Lényegesnek nevezte emellett, hogy a párt – történelmi tettet végrehajtva – jusson vissza a parlamentbe, ahonnan 2002-ben esett ki.

A pártelnök célként említett egy “önmagában bízó, derűs Magyarországot, ami a miénk és senki másé”. A program elemei között említette a nép, a mindennapok, a lét és a tulajdon, a gazdasági és a pénzügyi rendszer, “a magyarság felemelkedését jelentő ágazatok” biztonságát.

Csurka István szavai szerint a MIÉP célja a rend elérése a tájékoztatásban, a kultúrában, az erkölcs terén és a fejekben. Szükségesnek nevezte az eladósodás megállítását, a külföldi cégek megadóztatását – akár azon az áron is, hogy azok elhagyják az országot -, a magyar áruk és termelők előnyben részesítését, a privatizáció felülvizsgálatát.

“A világot belelökték az antiterrorista világháború gátlástalanságába” – mondta beszédében a pártelnök. Az ország helyzetét úgy jellemezte, hogy “a magyarságot ma már túlnyomóan idegenek és idegenszívűek vezetik, ez sehol a világon nincs így ebben a mértékben”. “Ez nem rasszizmus és antiszemitizmus kérdése, ez ma már egyszerűen szociológiai tény” – jelentette ki Csurka István, aki szerint “rajtunk kívül hiteles nemzeti erő, amely ekkora elszántsággal küzd a magyarság megmaradásáért, nincs”.

“Mondjuk ki nyíltan: a Fidesz csak áltatja magát azzal, hogy különféle pótcselekvésekkel és programokkal megállítja ezt a nemzetellenes folyamatot”, amelyet legfeljebb lassítani képes – mondta a MIÉP elnöke.

“A nemzeti összefogásnak arra kell irányulnia, hogy a magyarság úr legyen, hatalom legyen a saját hazájában, és senki idegen vagy idegenszívű ne parancsolhasson neki” – mondta. Megállapította, hogy a politikai hatalom szerkezete a nyolcvanas, kilencvenes évek fordulóján kialakult helyzethez képest “lényegében alig változott: a súlypontja változatlanul liberális, kozmopolita, zsidó és szabadkőműves”.

Csurka István beszédét követően megkezdődött a pártelnök, valamint az etikai ügyekben eljáró országos becsületbíróság és az országos számvizsgáló bizottság tagjainak megválasztása. Az elnöki tisztségre a MIÉP jelenlegi vezetője az egyetlen jelölt.

Comments are closed.