Forrás: Hírtv

Válságos a Szentatya állapota

Dátum: 2005. Feb. 24., Thursday, 19:11

Rovat Külföld

Ismét kórházba szállították II. János Pál Pápát. A Szentatya influenzával és légzési problémákkal került kórházba. A Reuters brit hírügynökség szerint az egyházfő állapota válságos. A kórház a Vatikán kérésére holnapig semmilyen közleményt nem ad a pápa állapotáról.

II. János Pál február elején már töltött 10 napot ebben a római kórházban. Akkor influenza és gégehurut miatt szállították ide. A mostani beszámolók komoly légzési nehézségekről szólnak. A Vatikán szóvivője szerint az újabb kórházi ápolást az tette szükségessé, hogy az otthoni szakorvosi kezelés nem tudta helyettesíteni a kórházi ápolást. A katolikus egyházfő egészségi állapota és a zord időjárás miatt a tegnapi pápai audenciát is videókivetítőn keresztül tartották meg.

A Pápa egészségi állapota mellett a katolkius egyházfő legújabb könyve is a figyelem középpontjába került a Vatikánban. A Pápát több napilap bírálta, mert az Egyházfő könyvében szerintük párhuzamot vont az abortusz és a holokauszt között. A homoszexualitásról szóló gondolatsort egy német kritikus egyszerűen közösség elleni uszításnak nevezte. A Vatikán a kritikákat alaptalan vádaskodásnak nevezte. A 224 oldalas könyv szerda óta kapható Európa-szerte.

A hír forrása: Hír TV

http://hirtv.hu/

A hír elérhetősége:

http://hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=40807

Comments are closed.