Forrás: HíradóPanoráma

Öngyilkos merénylet Tel-Avívban: öt halott, 50 sérült

2005. február 25. 23:36A merénylő egy éjszakai szórakozóhely bejáratánál robbantotta fel magát; a támadást több szélsőséges palesztin szervezet is magára vállalta

Legkevesebb öt halottat és több mint ötven sebesültet követelt az az öngyilkos merénylet, amelyet helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt Tel-Avívban egy éjszakai klub előtt követtek el.

A sebesültek számáról egyelőre eltérő hírek érkeztek. A BBC úgy tudja, a támadásban legkevesebb 50 ember sérült meg. Korábban még 30 sérültről számoltak be a külföldi hírügynökségek.

A merénylet egy éjszakai szórakozóhely bejáratánál történt – olvasható a CCN honlapján. Az izraeli rádió jelentése szerint az öngyilkos merénylő a klub bejárata előtt várakozó fiatalok között robbantotta fel magát.

A Palesztin Hatóság elítélte a merényletet, amelyet több szélsőséges szervezet már magára vállalt, de ezek hitelessége egyelőre kérdéses – közölte a BBC.

Az első jelentések szerint a merénylet elkövetését az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet vállalta, más hírek szerint az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai terrorszervezetnek, de a Hezbollah libanoni terrorcsoportnak is köze lehetett a merénylethez.

A CNN hírtévé emlékeztet arra, hogy a péntek éjjeli merénylet az első ilyen jellegű terrorcselekmény volt az izraeli-palesztin tűzszünet létrejötte óta.

hirado.hu/CNN/BBC (fotó: CNN, BBC)

Comments are closed.