Forrás: Hírtv

Megjelent a Neveléstörténet harmadik száma

Dátum: 2005. Feb. 25., Friday, 10:32

Rovat Oktatás

Megjelent a a magyar pedagógiai sajtó történetében eddig páratlan, tudományos igényű kiadvány, a Neveléstörténet harmadik száma. A Kodolányi János Főiskola folyóirata a tágabban értelmezett neveléstörténet, valamint interdiszciplináris tudományterületei körébe tartozó írásokat jelentet meg a rovatoknak megfelelő műfajokban, illetve tartalommal.

A most megjelent, legfrissebb számban a tanulmányokat tartalmazó fő rovatban kapott helyet többek között A Trianon utáni Békés vármegyei gimnáziumok oktatástörténetét, A földesi zsidók népiskolai és felekezeti oktatásának múltját, A magyar nyelvnek, mint az állam nyelvének elsajátítását feldolgozó tanulmány, valamint a magyar és az európai óvodai rendszer kapcsolatát és sajátos vonásait elemezve felvetődött a kérdés: Kell-e mennünk Európába?

A folyóirat magyar, angol, francia és német nyelvű írásokat egyaránt tartalmaz. A Tanulmányokon túl közlemények, megemlékezések, könyvismertetések, események, tájékoztatók színesítik a Neveléstörténet 3. számát is. A folyóirat felelős kiadója Dr. Szabó Péter, főszerkesztője Dr. Tölgyesi József.

(Educatio Press)

A hír forrása: Hír TV

http://hirtv.hu/

A hír elérhetősége:

http://hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=40841

Comments are closed.