Forrás: Magyar Rádió

Hírösszefoglaló, 2005. február 25., 18 óra

2005. február 25., péntek 18:02

499950 olvasás

Mérgezett marokkói paprika Magyarországon

Több tonna, Marokkóból származó mérgezett zöldpaprika van forgalomban Magyarországon. A paprika a megengedettnél nagyobb mértékben tartalmaz szerves foszforsav észtereket. Az ÁNTSZ már intézkedett arról, hogy a mérgezett paprikákat ne árusíthassák az üzletek, bár akkora mennyiségű vegyszert nem tartalmaznak, hogy akut megbetegedést okozzanak – jelentette be Bujdosó László országos tiszti főorvos. Közölte azt is, a MO-TA Kft. által behozott zöldségféléből a Match és a Cora áruházai biztosan forgalmaznak.

Ismét tárgyalnak az agrártárca és a tüntető gazdák képviselői

Az egyeztetés – akárcsak tegnap – három munkabizottságban folyik. A kiszivárgott hírek szerint ma 15 témakör kerül napirendre. A felek nem tűztek ki időpontot a tárgyalások befejezésére: a megbeszélések addig tartanak, amíg szükséges: az érintettek készek akár hétvégén is folytatni az egyezkedést. Közben Oberácz Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének főtitkára azt mondta, hogy konstruktív munka folyik a szakértői megbeszéléseken. Bejelentette ugyanakkor, hogy holnap délelőttre újabb nagygyűlést hirdettek meg a budapesti Kossuth térre. A szervezők megállapodtak a rendőrséggel arról is, hogy holnap hét megyéből, újabb 250 munkagép vonuljon a fővárosba.

Gyurcsány: Szembe kell nézni a holokauszttal és a kommunizmussal

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak szembe kell néznie a holokauszttal és a kommunizmussal is. A miniszterelnök a kommunizmus áldozatainak emléknapján megfogalmazott üzenete szerint áldozat és áldozat között nincs különbség, mint ahogy a jobb- vagy baloldali zsarnokság között sincs. A kormányfő reggel virágcsokorral rótta le kegyeletét a Terror Háza emléktáblájánál.

A köztársasági elnök kinevezte a Monetáris Tanács új tagjait

Neményi Judit, Bánfi Tamás, Bihari Péter és Csáky Csaba március 1.-től tagja a testületnek. Az elnöki hivatal közleménye szerint az államfő törvényességi szempontból megvizsgálta a miniszterelnök előterjesztését és megállapította, hogy az megfelel a jegybanktörvény előírásainak. Járai Zsigmond, a nemzeti bank elnöke korábban többször is bírálta a jegybanktörvény módosítását, illetve a monetáris tanács új tagjainak jelölési folyamatát is.

Javult a pápa állapota

II. János Pált levették a lélegeztetőgépről. A katolikus egyházfőn tegnap este gégemetszést kellett végrehajtani. A sebészi beavatkozással az influenzával és fulladással küzdő II. János Pál légzését könnyítették. A katolikus egyház vezetőjét tegnap szállították újra a Gemelli-klinikára, ahol a hónap elején hasonló tünetekkel kezelték.

Éjféltől néma a Tilos

Éjféltől 25 napra elnémul a Tilos Rádió. Vezetői ezzel eleget tesznek az Országos Rádió és Televízió Testület tavaly kiszabott büntetésének, amely szerint a médiahatóság több, 2003 decemberi, keresztényeket sértő botrányos műsorvezetői kijelentés miatt felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogát. A rádió fellebbezett, de az ítéletet a héten jogerőre emelte a Fővárosi Ítélőtábla.

MR

Comments are closed.