Forrás: Hírtv

Elítélték Anna Frank gyilkosait – A nap krónikája

Dátum: 2005. Feb. 24., Thursday, 06:01

Rovat A nap krónikája

Hogy mi történt ezen a napon a múlt században? Megtudhatja A nap krónikájából, minden nap a hirtv.net-en. Felidézzük a jelentősebb eseményeket, a tudomány és kultúra érdekességeit, amire érdemes emlékeznünk.

1946. február 24-én Juan Domingo Perón tábornok győzött az argentin elnökválasztáson. A június 4-én hivatalba lépett Perón azonnal hozzálátott a dél-amerikai ország iparosításához. Intézkedéseivel a munkások szociális helyzetét javította. Felemelte a béreket, államosította a vasútat és a gyárakat, valamint közmunkákra adott megrendeléseket. 1945. előtt kifejezetten németbarát, angol- és Amerika-ellenes, harmadik utas politikát folytatott.

*

1967. február 24-én háborús és emberiségellenes bűnökért elítélték Wilhelm Harster-t, Wilhelm Zoepg-ét és Gertrud Slottke-t. Hármuk tevékenységének legismertebb áldozata a Hollandiába menekült Anna Frank, akit 1945-ben a bergen-belseni gázkamrába küldtek. A német nemzeti szocialisták koncentrációs táboraiban 1939-1945 között mintegy hatmillió zsidó halt meg.

*

1975. február 24-én Katmanduban megkoronázták Birendra királyt. A nepáli uralkodót 2001. júniusában fia Dipendra koronaherceg lelotte, aki azután öngyilkos lett. Nepál a világ egyetlen hindu királysága 1951 óta alkotmányos monarchia.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=40711

Comments are closed.