Forrás: Világgazdaság

Külföld

II. János Pál a holokauszthoz hasonlítja az abortuszt

[2005-02-23]

Vitatott módon tesz párhuzamot a holokauszt és az abortusz között II. János Pál pápa a most kiadott, Emlékezet és azonosság címet viselő könyvében – írja az origo. Az egyházfő bírálta az Isten törvényeit semmibe vevő parlamenteket, és szerinte az abortusz és a holokauszt egyaránt ennek a folyamatnak a következménye. A pápa műve várhatóan bestseller lesz.

Mind az abortusz, mind a hatmillió zsidó elpusztítása annak következménye, hogy a kormányok megsértik az isteni törvényeket – olvasható az idős egyházfő legújabb művében. A pápa szerint, ha a demokrácia álruhájában bitorolják az Isten törvényeit, az holokauszthoz és abortuszhoz vezethet. “Hitler is törvényes választás révén került hatalomra a 30-as években Németországban” – emlékeztetett II. János Pál. Azok a parlamentek, amelyek abortuszpárti törvényeket hoznak, túllépik a hatalmukat, és ellentmondásba kerülnek az isteni és a természeti törvényekkel – írta könyvében a pápa.

Egy német bíborosnak, Josef Ratzingernek máris magyaráznia kellett a pápa gondolatait: szerinte a pápa nem tesz egyenlőséget az abortusz és a holokauszt között. “A pápa csak fel akarta hívni a figyelmünket, hogy folyamatos kísértéseknek vagyunk kitéve, és szükség van odafigyelésre, hogy ne essünk bele a gonosz csapdájába” – mondta a vatikáni könyvbemutatón. (origo)

Comments are closed.