Forrás: HVG

Replay

Új kormányt állít össze a palesztin miniszterelnök

2005. február 22. 11:13Utolsó módosítás: 2005. február 22. 11:16

Ahmed Korej palesztin miniszterelnök bejelentette, hogy kedden új kormánynévsort nyújt be a rámalláhi parlamentnek, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a törvényhozók nem hajlandók elfogadni mindössze négy új tagot tartalmazó 24 fős kabinetjét.

Az első listát heves bírálatok érték, a vitában felszólaló 27 képviselő közül 23 egyértelműen közölte, hogy nem szavazza meg a névsort, amelyben többségben vannak a magukat lejáratott és korrupcióval vádolt régi politikusok. E nyomás hatására döntött úgy Korei, hogy változtat a testület összetételén.

Megfigyelők szerint a reformok melletti harcos képviselői kiállásban nem kis szerepe lehetett annak, hogy a júliusi parlamenti választáson több honatya a korrupcióellenes harc apostolaként kíván indulni.

A kormányalakítás körüli huzavona egyelőre nem érintette az év elején megválasztott Mahmud Abbász államfőt. Ha Ahmed Korejnek nem sikerül megszereznie a képviselők többségének támogatását kormányához, Abbász minden további nélkül új miniszterelnököt nevezhet ki.

MTI

::Kapcsolódó anyagok:

  Máris megszegték a palesztin-izraeli tűzszünetet  A Hezbollah likvidálná Mahmúd Abbász palesztin elnököt?  A Hamász 8000 palesztin foglyot akar szabadon látni  Jóváhagyták az új palesztin kormány összetételét  Izrael palesztinok százait engedi szabadon  Bush újabb „koordinátort” állít a Palesztin Hatóság mellé

Comments are closed.