Forrás: MNO

Tőkés elítéli az antiszemita felszólalást

„Ellenségek helyett szövetségeseket kell keresniük”

2005. február 22. 11:39

MNO

Tőkés László királyhágómelléki püspök elítéli azt az antiszemita jellegű felszólalást, melyre a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) legutóbbi ülésén került sor. Mint nyilatkozatában leszögezi: az antiszemitizmus és a nacionalista magyarellenesség egy tőről fakad.

Fájdalmasan időszerű elítélnünk azt az antiszemita jellegű felszólalást, melyre a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) legutóbbi ülésén került sor, Gyergyószentmiklóson, és amely azzal fenyeget, hogy a székely autonómia nemes ügyéért vívott küzdelmet beszennyezi – olvasható az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) transindex.ro szerkesztőségéhez eljuttatott nyilatkozatában.

A Tőkés László EMNT-elnök által aláírt dokumentum szerint ilyen módon nem Románia Parlamentje vagy az európai fórumok, hanem csak az Országos Diszkrimináció-Ellenes Tanács elé juthatnak jogos követeléseikkel. – Az autonómia ügyében nekünk nem Izraellel, hanem sokkal inkább az RMDSZ Neptun-irányvonalú, önfeladó politikájával, valamint annak ellenérdekelt, elvtelen támogatóival van gondunk – teszi hozzá a királyhágómelléki püspök.

Az EMNT elnöke úgy véli, ellenségek helyett szövetségeseket kell keresniük, mind egymás között, mind Romániában, mind Magyarországon, mind Európában. – Elutasítás helyett a hátrányos megkülönböztetést szenvedők szolidaritására van szükség, hiszen az antiszemitizmus és a nacionalista magyarellenesség végtére is egy tőről fakad – zárja Tőkés a nyilatkozatot.

Forrás: Transindex.ro

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.