Forrás: HVG

Itthon siker

Százötvenezren nézték meg eddig a Sorstalanságot

2005. február 21. 19:39Utolsó módosítás: 2005. február 21. 19:54

„Az első hetet megmentheti a reklámkampány” – szokták mondani, ám a Sorstalanság a második héten is helyt állt magáért. A Sorstalanság második hétvégéjét töltötte a magyar mozikban, és töretlen sikerrel játsszák: vasárnap este a 150 ezredik jegy is elkelt.

Kertész Imre és Koltai Lajos filmjéről egyértelműen bebizonyosodott, hogy a nézők körében is nagy sikernek örvend. A Sorstalanság a diákokat is megmozgatja: az öt városban, Debrecenben, Miskolcon, Győrött, Pécsett és Székesfehérváron meghirdetett ingyenes diákvetítésekre a négyszeres túljelentkezés miatt sorsolással kellett kiválasztani azokat, akik gálavetítésen tekinthetik meg a filmet, és utána beszélgetésen vehetnek részt az alkotókkal.

A Sorstalanság vetítésének második hétvégéjén, vasárnap este kelt el a 150 ezredik jegy. Csupán összehasonlításul néhány hollywoodi sikerfilm adatai. Ugyanennyi idő alatt a Pókember 133 ezer, Az utolsó szamuráj Tom Cruise főszereplésével 114 ezer, a Nagy Sándor, a hódító Colin Farrell és Angelina Jolie főszereplésével 92 ezer, A minden6ó Jim Carreyvel 122 ezer nézőt vonzott a hazai filmszínházakba.

(IC Press)

::Kapcsolódó anyagok:

  Negatív német Sorstalanság-kritikák  A Sorstalanság az élen a pesti mozikban  Már százezren látták a Sorstalanságot  Csak udvarias taps a Sorstalanság berlini bemutatóján  A német kritikák többsége lehúzza a Sorstalanságot

Comments are closed.