Forrás: Blikk

II. János Pál hatalmas vihart kavart legújabb könyvével

Mi köze az abortusznak a holokauszthoz?

Frankfurt-Róma – Heves tiltakozást váltott ki a Németországban II. János Pál pápa (84) héten megjelenő könyve, amelyben a szentatya párhuzamot von a holokauszt és az abortusz között. A németországi zsidók vezetője keményen kritizálta az egyházfőt, szerinte a pápa egyszerűen fel se fogta, mit beszél. A kritizált szentatya eközben visszatért a munkához, kórházba szállítása óta először tartott audienciát, sőt még a vasárnapi úrangyala imádság bevezetőjét is képes volt elmondani.

Felháborodott a német közéleti és vallási vezetés a pápa legújabb, ötödik könyve miatt. Az Emlékezet és öntudat című műben ugyanis II. János Pál – sokak által meggondolatlanul – azt állította, hogy “a náci rezsim megdöntésével ugyan megállították a a zsidók kiirtását, a megfogant, ám meg nem született emberi életek törvényes kiirtása még a mai napig folyik”.

Paul Spiegel, a németországi zsidók elnöke kikérte magának a pápa kijelentését.

– Hatalmas különbség van egy szinte futószalagon történt népirtás és aközött, hogy nők mit tesznek a testükkel – nyilatkozta Spiegel, aki szerint a katolikus egyház vezetője fel sem fogta, mit állít.

Miközben Németországban a pápakönyvön megy a vita, addig a Vatikánban II. János Pál kórházba szállítása óta először tartott audienciát. Úgy tűnik, lassacskán minden visszatér a normális kerékvágásba, bár a pápa közvetlen munkatársai egyelőre erősen megnyirbálták II. János Pál hivatalos programjait, a vasárnapi úrangyala imádság egy részét köhögések közepette ugyan, de önállóan mondta el.

Bajkó Panka

Comments are closed.