Forrás: HVG

Felszólítás

Bush nem zárja ki Irán megtámadását

2005. február 21. 15:24Utolsó módosítás: 2005. február 21. 15:26

Iránnak és Szíriának is üzent az amerikai elnök európai körútjának első állomásán, Brüsszelben.

George Bush amerikai elnök felszólította hétfőn Szíriát: vessen véget Libanon megszállásának, szüntesse be terroristacsoportoknak nyújtott támogatását, és erőteljesebben lépjen fel azon csoportok ellen, amelyek támogatják az Irakban tevékenykedő felforgató erőket.

Hangsúlyozta négynapos európai körútjának első állomásán, Brüsszelben, hogy az arab államoknak is hozzá kell járulniuk a közel-keleti béke megteremtéséhez. Felszólította őket, hogy a megbékélés érdekében vegyék fel a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel.

Felkérte az európai országokat, hogy nyújtsanak kézzelfogható politikai és gazdasági segítséget Irak biztonságának megteremtéséhez.

Követelte Irántól, hogy tegyen le atomfegyver megszerzésére irányuló szándékáról, és szüntesse be terroristáknak nyújtott támogatását. Egyetlen opciót sem lehet kizárni Irán esetében, ha nem hajlik a felszólításokra – mondta egy lehetséges katonai csapásra célozva.

MTI

::Kapcsolódó anyagok:

  Irán tagadja, hogy katonai célra alkalmazna nukleáris technológiát  Irán és Szíria szövetséget kötött  Észak-Korea Iránnal szövetkezne  Robotrepülőgépek kutatnak az iráni atomprogram jelei után   Dúsító Irán

Comments are closed.