Forrás: HVG

Rövid ideig

Bemutatta új kormányát Mahmúd Abbász

2005. február 21. 12:44Utolsó módosítás: 2005. február 21. 12:47

A palesztin elnök előzőleg nagy nehezen meggyőzte az általa vezetett Fatah mozgalom törvényhozóit, hogy támogassák a mindössze négy új tagot magába foglaló kabinetet.

Az Abbász elnökké választása utáni első kabinetet is Ahmed Korei vezeti. A külügyminiszter Nászír al-Kidva korábbi ENSZ-képviselő lett – elődje, Nabil Saat miniszterelnök-helyettesi posztot kapott -, a belügyi tárcát pedig Nászír Juszef dandártábornok kapta, akit a néhai Jasszer Arafat elnök távol tartott a kormánytól, mert miniszterként meg akarta kapni a palesztin titkosszolgálatok fölötti ellenőrzést is.

Az új kormány előreláthatóan csak néhány hónapig lesz hivatalban. Júliusban parlamenti választásokat tartanak, s azok a miniszterek, akik képviselői tisztségre pályáznak, május közepéig le kell, hogy mondjanak.

MTI

::Kapcsolódó anyagok:

  A Hezbollah likvidálná Mahmúd Abbász palesztin elnököt?  Saron nagyon elégedett Abbász intézkedéseivel  A Hamász 8000 palesztin foglyot akar szabadon látni  Izrael haladékot ad Abbásznak  Eredménytelen volt Abbász talákozója a Hamásszal  Jóváhagyták az új palesztin kormány összetételét  Izrael palesztinok százait engedi szabadon

Comments are closed.