Forrás: MNO

A pápa az abortuszról és a holokausztról

Szerdán jelenik meg II. János Pál könyve

2005. február 21. 10:38

Keresztes Lajos

II. János Pál pápa szerdán megjelenő könyvében az áll, hogy a zsidók elpusztítása a nemzetiszocialista rezsim bukása után befejeződött. “Ami tovább folytatódik az a megfogant, de még meg nem született életek legális elpusztítása”. Paul Spiegel, a Németországi Zsidók Központi Tanácsa vezetője szerint a katolikus egyház feje nem értette meg, hogy a holokausztot nem lehet az abortusszal összehasonlítani – olvasható a Focus magazinban.

A müncheni hírmagazin, a Focus Spiegelt felbosszantotta a pápa című írásában tudósít a Németországi Zsidók Központi Tanácsa vezetőjének felháborodásáról. A felháborodást II. János Pál legújabb könyve váltotta ki.

Paul Spiegel szombati interjújában úgy fogalmazott, “a katolikus egyház feje nem értette meg, hogy a holokausztot nem lehet az abortusszal összehasonlítani”. A pápa február 23-án megjelenő “Emlékezés és Identitás – Beszélgetések az évezredek küszöbén” című könyvében, Spiegel szerint ez a “megengedhetetlen összehasonlítás” található meg.

A könyvben az áll, hogy a zsidók elpusztítása a nemzetiszocialista rezsim bukása után befejeződött. “Ami tovább folytatódik az a megfogant, de még meg nem született életek legális elpusztítása”. Spiegel úgy kommentálta a kérdést, hogy “hatalmas különbség áll fenn az ipari méretű népirtás és aközött, amit a nők a testükkel csinálnak”.

Hasonló témában Spiegel már januárban vitába keveredett Meisner bíborossal, a kölni érsekkel, aki egyik prédikációjában a betlehemi gyermekgyilkos Heródest, a milliókat lemészárló Hitlert és Sztálint, valamint a meg nem született gyermekek millió számra történő elpusztítását ítélte el. Spiegel ezt követően Meisner szemére vetette, hogy egy ilyen összehasonlítással megsérti a holokauszt sokmillió áldozatát.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.