Forrás: Hírtv

Kína lerohanta Vietnámot – A nap krónikája

Dátum: 2005. Feb. 17., Thursday, 06:01

Rovat A nap krónikája

Hogy mi történt ezen a napon a múlt században? Megtudhatja A nap krónikájából, minden nap a hirtv.net-en. Felidézzük a jelentősebb eseményeket, a tudomány és kultúra érdekességeit, amire érdemes emlékeznünk.

1979. február 17-én 200 ezer fős kínai sereg támadta meg Vietnámot. A katonák 18 km-re a határtól Lang Son környékén heves harcokat vívtak. Körülbelül három héttel később a csapatok visszavonultak, mert állításuk szerint elérték céljukat és véget vetettek a határsértéseknek.

*

1995. február 17-én 100 ezer muszlim hívő vett részt a kelet-jeruzsálemi Templom-hegyen tartott imádságon. Az iszlám szent hónap, a Ramadan harmadik péntekén az izraeli biztonsági erők több száz rendőre teljesített szolgálatot lehetséges támadásoktól tartva. Később palesztin fiatalok csaptak össze az izraeli katonákkal Hebronban és Nábluszban. Jasszer Arafat ugyanezen a napon visszautasította az izraeli ajánlatot, hogy a palesztinok vegyék át a közigazgatási ellenőrzést a ciszjordániai Dzsenínben, mert Jichak Rabin ajánlata szerint az izraeli csapatok átmenetileg a városban maradtak volna.

*

1997. február 17-én első hivatalos útján Párizsba érkezett Madeleine Albright. Az amerikai külügyminiszter asszony tárgyalásainak középpontjában a NATO bővítése állt. Albright egy francia lapnak adott interjújában világossá tette, hogy Washington teljes mértékben ellenzi a franciák ígényét a NATO déli parancsnokságának irányítására. Párizs ugyanis ezt szabta feltételül, hogy visszatérjen az Észak Atlanti Szövetség katonai szervezetébe.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=40239

Comments are closed.