Forrás: Híradó Panoráma

Hiába a megállapodás, tűzszünet nincs

2005. február 17. 09:02

A becsapódott rakéta a Hamász fegyverműhelyében készült

Rakéta csapódott be csütörtök reggel egy zsidó telep területére a Gázai övezet déli részén. A támadás nem okozott személyi sérülést, sőt károkat sem, de megsérti a nemrégiben kihirdetett izraeli-palesztin tűzszünetet.

Mahmúd Abbász palesztin elnök nemrég megállapodott a radikális palesztin szervezetekkel az izraeliek elleni fegyveres akciók szüneteltetéséről, ám úgy tűnik ezt nem mindenki tartja be.

A támadást kezdetleges, házi készítésű, roppant pontatlan, igen rövid hatótávolságú Kasszám rakétával hajtották végre. Ez a fegyvertípus a Hamász nevű radikális palesztin szervezet fegyveres szárnyának illegális fegyverműhelyeiben készül.

A Palesztin Nemzeti Hatóság jelentős rendfenntartó erőket vezényelt január végén a Gázai övezet déli térségébe azzal a feladattal, hogy vegyék elejét a zsidó telepek, illetve a Gázai övezettel határos izraeli területek elleni támadásoknak. A több ezer palesztin rendőr kivezénylése nyomán jelentősen csökkent az ilyen jellegű fegyveres cselekmények száma a Gázai övezet déli részén.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.